Pri bitke zomrel mladý muž. Do zálohu dal cudzie veci. Ukradnuté koleso a 20 článkov pásu. Napadli vodiča auta

04.07.2008 Celý región

Pri bitke zomrel mladý muž: V rómskej osade v obci Pečovská Nová Ves (okr. Sabinov) včera okolo 13:00 h skupina asi deviatich osôb z obce Jarovnice drevenými palicami napadla skupinu osôb z Lipian (okr. Sabinov).
K incidentu došlo na príjazdovej ceste do osady, pričom pri bitke ostal na zemi bez známok života ležať 18 ročný mladík z Lipian. Ohliadajúca lekárka zistila na tele poranenia hrudníka, k presnej príčine smrti sa však nevedela vyjadriť. Prešovský policajný vyšetrovateľ začal v danom prípade trestné stíhanie vo veci pre zločin zabitia a po vykonaní previerok predviedli policajti na policajné oddelenie 8 podozrivých osôb.

Do zálohu dal cudzie veci:
Bardejovskí policajti obvinili včera z prečinu podvodu 28 ročného muža z Bardejova.
Obvinený Bardejovčan v novembri 2007 po oboznámení sa so záložnými podmienkami uzavrel s jednou zo záložní v Bardejove tri záložné zmluvy. Na základe nich mu záložňa poskytla peniaze v celkovej sume 15 880, -Sk a na zabezpečenie záväzku prijala do zálohy rôzne šperky (prstene, náramky, prívesky, retiazky) zo žltého kovu. Pri podpise záložných zmlúv a následnom odovzdaní šperkov do zálohu zamlčal obvinený skutočnosť, že dané šperky nie sú jeho vlastníctvom , pričom ale v zmysle záložných podmienok môžu byť predmetom záložnej zmluvy len veci vo výlučnom vlastníctve záložcu.

Ukradnuté koleso a 20 článkov pásu:
Humenskí policajti začali včera trestné stíhanie v prípade krádeži súčiastok z lesného traktora.
Za areálom bývalého Poľnohospodárskeho družstva v obci Košarovce (okr. Humenné) bol odstavený lesný pasový traktor. V noci zo stredy na štvrtok z neho doposiaľ neznámy páchateľ ukradol 20 článkov z pásu a jedno vodiace koleso. Jeho majiteľovi tak vznikla škoda 45 000. - Sk.

Napadli vodiča auta:
Policajti z Hranovnice vzniesli včera obvinenie z prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva piatim mužom (20 r. – 37 r. ) z obce Spišské Bystré, okr. Poprad.
Obvinená pätica v stredu okolo 17:00 h na ceste pred obcou Spišské Bystré fyzicky napadla 36 ročného Popradčana. Napadnutý muž išiel po ceste autom, pričom muži išli v skupinke po celej šírke cesty. Z dôvodu, že vytárali prekážku na ceste Popradčan auto zastavil a upozornil ich, že tvoria prekážku v cestnej premávke. V tom na neho zaútočili, pričom mu spôsobili zranenia s dobou práceneschopnosti 14 až 21 dní. Pri útoku obvinení mužovi roztrhli tričko a taktiež mu poškodili auto (3 000. - Sk škoda). Polícia všetkých piatich obvinených zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Súčasne bol na nich spracovaný podnet k návrhu na vzatie do väzby.
 

Vyberte región